filipfredrik

Bästa poddarna i år – 2023 #1

Det är svårt att sätta en exakt definition på vad som räknas som ”störst” när det gäller svenska poddar, eftersom det kan mätas på olika sätt. Här är dock några poddar som är kända för att ha en stor lyssnarskara i Sverige och kan klassas som bästa poddarna.

Filip & Fredrik Podcast

Filip & Fredrik Podcast är en populär underhållningspodd som drivs av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Poddens koncept är att värdarna pratar om vad som helst, och det är just detta som har gjort dem så populära. Poddens lättsamma och roliga tonfall gör den till en favorit bland många lyssnare i Sverige.
Lyssna här!

Alex & Sigge Podcast

alexsigge

Alex & Sigge Podcast drivs av Alex Schulman och Sigge Eklund, och handlar om allt från politik till kultur. Poddens värdar har en bred kunskap inom olika ämnen och är kända för att vara väldigt insiktsfulla och provocerande. Poddens popularitet beror till stor del på värdarnas karismatiska personligheter och deras förmåga att diskutera kontroversiella ämnen på ett underhållande sätt.
Lyssna här!

Värvet

Värvet drivs av journalisten Kristoffer Triumf och är en intervju-podd där han bjuder in kända svenskar till studion för att prata om deras liv och karriär. Poddens popularitet beror på dess höga produktionsvärde och på Triumfs förmåga att få sina gäster att öppna upp om sina personliga erfarenheter.
Lyssna här!

Sommar & Vinter i P1

Sommar & Vinter i P1 är en av de mest populära radioprogrammen i Sverige och sänds varje år under sommar- och vinterperioderna. Programmet är en intervju-podd där olika kända svenskar får möjlighet att prata om sitt liv och karriär. Poddens popularitet beror på dess höga produktionsvärde och på gästerna som är kända och intressanta personligheter.
Lyssna här!

P3 Dokumentär

P3 Dokumentär är en av de mest prisbelönta poddarna i Sverige, och handlar om aktuella och historiska händelser. Poddens värdar gör djupgående reportage och intervjuer om allt från brott och politik till kultur och vetenskap. P3 Dokumentär är ett utmärkt sätt att få en mer ingående förståelse för olika ämnen, och är en av de mest intressanta och välproducerade podcasterna i Sverige.
Lyssna här!

Det är viktigt att påpeka att detta är en subjektiv lista baserad på popularitet, och att det finns många andra poddar som har en stor lyssnarskara i Sverige. Det är också värt att notera att populariteten för poddar kan förändras över tiden och att det alltid finns nya poddar som upptäcks av lyssnare varje år.