Wahlgren & Wistam

Bästa poddarna i år – 2023 #2

Podcasts har blivit allt mer populära i Sverige de senaste åren, och med goda skäl. De ger lyssnarna möjlighet att fördjupa sig i ämnen som intresserar dem, att lära sig nya saker och att få underhållning på ett mer personligt och interaktivt sätt än traditionella medier som TV och radio. Här är en lista över de bästa poddarna i år.

Wahlgren & Wistam

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam är två av Sveriges mest kända TV-personligheter, och deras podd har snabbt blivit en favorit bland svenska lyssnare. Wahlgren & Wistam är en personlig och intim podd där de två värdarna pratar om allt från familjeliv och kärlek till mode och kändisnyheter. Podden är ett perfekt sätt att koppla av och få lite inspiration från två av Sveriges mest framgångsrika kvinnor.
Lyssna här!

Fallet

Fallet är en annan true crime-podd som har blivit mycket populär i Sverige. Poddens koncept är att de tar upp ett nytt fall i varje avsnitt och går igenom det på ett djupgående sätt. Fallet har blivit populär på grund av dess höga produktionsvärde och spännande berättelser, och är ett måste för alla som gillar true crime.
Lyssna här!

Konflikt

Konflikt är en samhällsjournalistisk podd som drivs av Sveriges Radio. Poddens koncept är att de tar upp olika ämnen och diskuterar dem på ett djupgående sätt, med hjälp av experter och forskare. Konflikt är en av de mest respekterade poddarna i Sverige på grund av dess höga journalistiska standard och förmåga att förklara komplexa ämnen på ett lättförståeligt sätt.
Lyssna här!

Framgångspodden

Framgångspodden

Framgångspodden drivs av entreprenören och föreläsaren Alexander Pärleros, och fokuserar på att hjälpa lyssnarna att nå sina drömmål och uppnå framgång i sina liv. Podden tar upp olika ämnen som karriär, hälsa, relationer och personlig utveckling, och bjuder på inspirerande intervjuer med kända personer inom olika branscher. Framgångspodden är en perfekt podd för den som vill bli motiverad och få tips på hur man kan förbättra sitt liv.
Lyssna här!

Mordpodden

Mordpodden är en annan true crime-podd som har blivit mycket populär i Sverige. Poddens koncept är att de tar upp mordfall från Sverige och utlandet, och går igenom dem på ett djupgående sätt. Mordpodden är känd för sina noggranna undersökningar och detaljerade berättelser, och är ett måste för alla som gillar true crime.
Lyssna här!

Säker stil

Säker stil

Säker stil är en modepodcast som drivs av stylisterna Sofi Fahrman och Ebba Kleberg von Sydow. Poddens koncept är att de tar upp olika mode- och stilrelaterade ämnen, och ger tips på hur man kan klä sig på ett snyggt och stilfullt sätt. Säker stil är en perfekt podd för den som är intresserad av mode och vill få inspiration och tips från två av Sveriges mest kända stylister.
Lyssna här!

Fördomspodden

Fördomspodden är en podd som drivs av komikern Petrina Solange och journalisten Alba Mogensen. Poddens koncept är att de tar upp olika fördomar och diskuterar dem på ett djupgående sätt. Fördomspodden är en av de mest intressanta poddarna i Sverige på grund av dess förmåga att belysa komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt och bryta ned fördomar och missuppfattningar.
Lyssna här!

Sammanfattningsvis finns det många fantastiska poddar att välja mellan i Sverige. Oavsett om du gillar true crime, humor, samhällsfrågor eller personlig utveckling, finns det något för alla. Och med ständigt nya poddar som lanseras varje dag, finns det alltid något nytt att upptäcka.