P1 Dokumentär

Bästa poddarna i Sverige – 2022

De svenska podcasts som kämpar om toppen krigar mestadels i motvind men det finns ljuspunkter utöver P3 Dokumentär och Aftonbladet Daily där sistnämnde har sedan lanseringen tagit över andra platsen. Det är svårt att definiera raden ”Bästa poddarna i Sverige” då det speglar en personligare åsikt vilket inte kommer ske i denna artikel, utan här listas podcasts enligt statistik. Nu är det dags att ta reda på vilka poddar är de mest lyssnade den senaste tiden.

P3 Dokumentär

– Bästa podden i Sverige ?

p3dokumentär

Först ut är P3 Dokumentär som nästintill drar en miljon lyssningar varje avsnitt med cirka en halv miljon personer bakom hörlurarna.

Lyssna här!

Aftonbladet Daily

Aftonbladet Daily är som namnet avslöjar en nyhetssammanfattning av dygnet och har på kort tid samlat på sig en stor skara lyssnare enligt poddindex.

Ursäkta

– Sveriges största humorpodd

ursäkta

Ursäkta är en produktion från komikern Johanna Nordström och författaren tillika influenser Edvin Törnblom. Enligt statistik från Twitter och Facebook diskuteras podden Ursäkta mest av de svenska podcastsen och drar enormt med lyssnare varje poddavsnitt. Hittills har det släpps över 115 avsnitt och det verkar som att duon precis har börjat sin resa mot toppen.

Lyssna här!

Alex & Sigges Podcast

– Sveriges älskade poddserie

alexsigge

– Bästa podden i Sverige enligt utdelade priser

Alex Schulman och Sigge Eklund är podcastduon bakom podden som bär deras namn. Sedan starten för tio år sedan drar gänget in miljoner lyssnare och är en av poddarna med den mest stabila antal lyssnare per avsnitt, som släpps en gång per vecka. Det har även hunnit bli en bra bit över 500 (!) antal avsnitt och om du inte har hört ett ända så är det dags att sätta igång.

Lyssna här!

Rättegångspodden

– Brott, ljudupptagningar och dokumentärstuk

rättegångspodden

Rättegångspodden är som titeln säger, en podcast med verkliga brott som berättas i dokumentärsstil med riktiga ljudupptagningar från rättegångar. Tillsammans med längre serier av samma brott blir det ofta följetonger som man ej kan missa!

Lyssna här!

P1 Dokumentär

– Sveriges Radio i sitt podcast-esse

P1 Dokumentär

Självfallet innehar Sveriges Radio flera podcasts i denna statistikdrivna topplista och tvåa på listan är P1 Dokumentär. Podden tar upp allt mellan himmel och jord. Välproducerade avsnitt och en gedigen undersökning av varje ämne.

Lyssna här!

Creepypodden i P3

– Fiktion i poddformat

Creepypodden i P3

Behövs det egentligen en förklaring till titeln Creepypodden? Nä egentligen inte. Det som kan beskrivas är att podden drar in tusentals i publikväg och ökar varje vecka. Ännu en Sveriges Radio-produktion, även om det inte är den sista som kommer dyka upp i denna artikel.

Lyssna här!

Flashback Forever

– Trio på det svenska forumsundret

flashbackforever

Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia letar efter Flashbacks största förfrågningar på det stora forumet och självklart läser svaren till trådskrivaren. Över hundra avsnitt som är blandat med humor och allvar.

Lyssna här!

P3 Historia

– Sveriges Radio, Historia och P3.

P3 Historia

P3 Historia är en blandning mellan P1 Dokumentär och Vetenskapsradion Historia. Med en dramatisk underton gällande berättandet och ämnesvalen får det lyssnaren att stanna kvar och återkomma vecka efter vecka. Ibland väldigt allvarliga ämnen med inslag av en viss komik.

Lyssna här!

0 Reviews

Write a Review