Tutto Balutto

Sveriges största sportpoddar

Sveriges största poddar med fokus på Sport domineras av fotbollspoddar. Åtta av de tio listade poddarna har nämligen fokus på fotboll där Radiosporten Dokumentär sticker ut som den podcast som fokuserar på allt kring sportämnet.

#1 – Tutto Balutto

Först ut är Sveriges största podcast med fokus på fotboll med Gusten Dahlin & Thomas Wilbacher bakom mikrofonerna. Podden släpper avsnitt nästan varannan dag och består av timmesavsnitt.

#2 – When We Were Kings

Erik Niva och Håkan Andreassons fotbollspodd When We Were Kings är en av landets mest populära fotbollspoddar och är i långformat även om det släpps avsnitt titt som tätt.

#3 – Sillypodden

Sillypodden med Patrik Syk från Sportbladet i spetsen är en av de mest frekventa fotbollspoddar och rent av pumpar ut avsnitt. Patrik Syk tar upp Premier League, Serie A, Bundesliga, La Liga, Allsvenskan och massor mer.

#4 – Tuttosvenskan

Tuttosvenskan är en relativt nystartad podcast med fokus på Allsvenskan, avsnitt släpps tre gånger per vecka och återfinns även på Youtube.

#5 – Della Sport

Della Sport är den podcast i toppen som blandar ämnen. Podden beskriver sig själv som en renodlad humorpodcast och är för den som älskar, hatar eller inte bryr sig om sport överlag. Della Sport består av Simon chippen Svensson, Jonatan Fuckup Unge och K. Bosman Svensson.

#6 – Fotbollskanalen on Tour

Fotbollskanalen on tour skapas tillsammans med Olof Lundh, Martin Petersson och Andreas Sundberg. Podden pumpar ut avsnitt nästintill varje dag och på senare tid handlar det huvudsakligen om det svenska landslaget i fotboll.

#7 – Matchen

Matchen är en av Sveriges Radios sportpoddar med Richard Henriksson i spetsen. Intervjuprogram med de största fotbollsprofilerna blandat med historiska händelser.

#8 – Lundh

Olof Lundhs andra podcast i denna topplista av sportpoddar där programledaren intervjuar olika personer ur fotbollssverige. I skrivande stund över 350 avsnitt att tillgå.

#9 – Studio Allsvenskan

Studio Allsvenskan är en podd med fokus på, ja Allsvenskan där avsnitt släpps tre gånger per vecka. Varje måndag laddas avsnitt upp med fokus på föregående veckas matcher och några dagar senare intervjuer med profiler inom fotbollen. Podden görs av Henrik Eriksson, Hugo Månsson och Marcus Birro.

#10 – Radiosporten Dokumentär

Radiosporten Dokumentär en som namnet avslöjar en dokumentärpodcast från Sveriges Radio. Människorna bakom dramatiken och spelet bakom kulisserna. Cirka två podavsnitt per månad.

#11 – Bonus: MFF-podden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand, Max Wiman och gäster.

0 Reviews

Write a Review

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.